De organisatie Haagse Schatten, die al jarenlang de Haagse hotspots op de kaart zet, heeft een duurzame Haagse chocoladereep ontwikkeld. De eerste reep - met de naam 'Liefde gaat door... Den Haag' - werd gepresenteerd aan wethouder Saskia Bruines van Economie.
"Verliefd op de stad waren we al. Dol op eten zijn we ook en precies die combinatie smaakte naar meer," vertellen Marlies en Barbara, eigenaren van Haagse Schatten. "Onze nieuwe chocoladereep is een ode aan Den Haag, gemaakt uit liefde en met liefde. Het is absoluut onze lekkerste lokale samenwerking tot nu toe."
'Liefde gaat door... Den Haag' combineert romige melkchocolade met knapperige karamel en een snuf zeezout. "De smaak is een ode aan Den Haag: vertrouwd, verrassend en met een vleugje eigenzinnigheid."
De ambachtelijke chocoladereep is door De Haagsche Cacaofabriek geproduceerd in kleine batches. De gebruikte cacao is middels agroforestry (boslandbouw) op een duurzame manier verbouwd in de bossen van Bolivia. Vervolgens is de chocolade in Den Haag van boon tot reep gemaakt. Alle ingrediënten zijn duurzaam geproduceerd en de verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar.